Robot Yarışmaları Takvimi

08-01-2020 16:01
Robot Yarışmaları Takvimi
2020 Yılında Türkiye'deki ve Dünya'da ki en prestijli robot yarışmaları bu sayfamızda mevcuttur, dikkatle sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.
 
Robot Yarışmaları yazımız bu yarışmalarda geçmişte yüzlerce dereceye sahip ekibimiz tarafından özenle hazırlanmıştır 
  
Robot yarışmalarında yer alan başlıca kategoriler şu şekildedir sumo robot, çizgi izleyen robotmini sumo robot,hızlı çizgi izleyen robot, drone, labirent, arazi ve onlarca farklı kategori bulunmaktadır. Her yarışmanın farklı kategorileri olabilmektedir bu yüzden her yarışmanın sitesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.
 
Robot Yarışmaları Takvimi tüm okullarda bulunması gerekmektedir, okullara ücretsiz olarak büyük boy poster şeklinde gönderim sağlamaktayız buraya tıklayıp formu doldurmanız yeterlidir.

Gelin şimdi birlikte tarihlerine göre bu yarışmaları inceleyelim
 
 Büyük boy için Sağ tıklayıp > Resmi yeni sekmede aç satırına tıklayınız. 
 
 
 

  17.Uluslararası ODTÜ Robot Günleri | 22-23 Şubat | Ankara
Ülkemizde düzenlenen en eski robot yarışmalarından biridir. Çeşitli kategorilerden robot yarışmalarıyla, alanlarında uzman kişilerin katılacağı paneller, seminerler ile teknolojinin keyfini çıkarabileceğiniz 17.Uluslararası Robot Günleri 22-23 Şubat 2020’de her zaman olduğu gibi bu sene de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşecektir. Çizgi İzleyen, Labirent Çözen, Kategori Üstü, Çöp Toplayan, Otonom İnsansız Hava Aracı, Arama Kurtarma ve İnovasyon kategorileri yer almaktadır.

Ödüller: Tablet iPad + Ses Sistemi + Yazıcı vb. ürünler vermektedirler. Her yıl ödüller kategoriye göre değişmektedir. 2020 Yılında Otonom İHA Kategorisinde 15 Bin TL - 10 Bin TL ve 5 Bin TL Ödül vermektedirler.
 
 

5.Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları | 13-14 Mart | İstanbul 
Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü MUFE Robotics tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan 5. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları, 15-16 Mart 2020 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde gerçekleşecektir.

Pacbot, Bayrak Yarışı, Kara Şimşek, Robotenis, Bowling, Arazi, Mini Sumo, Şefin Spesiyali ve Serbest kategorilerinden oluşan yarışmanın geçen seneki ödülleri ise şu şekildedir;

  • Her Kategoride Birinciye Bilgisayar
  • Her Kategoride İkinciye Akıllı Telefon
  • Her Kategoride Üçüncüye Tablet
Ödüller 2020 yılında değişebilir. 
 
 

 Kültür Okulları ROBOLOTION '20 Robot Yarışması | 14-15 Mart | Bursa
 
 Türkiye'nin birçok yarışmasına katılıp önemli başarılar Özel Bursa Kültür Okulları tarafından düzenlenen bu robot yarışmasının arkasında oldukça güçlü bir kadro bulunmaktadır. Ulusal seviyede düzenlenen bu yarışmada Arazi, Çizgi İzleyen, Mini Sumo ve Hızlı Çizgi İzleyen ve Serbest Proje kategorileri yer almaktadır. Bir çok şehrimize yakın olmasında dolayı oldukça popüler olan bir robot yarışmasıdır. 
 
Ödüller: Toplamda 23.500 Bin TL Nakit Ödül dağıtılmaktadır. Bir çok yarışmaya göre oldukça güzel ödüller dağıtılmaktadır
 
 
 
 
 

Yıldız Robocon - Yıldız Savaşları | 21-22 Mart | İstanbul
 
Yıldız Robocon, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen birbirinden heyecanlı, 8 farklı kategoriden oluşmaktadır.
Yıldız Robocon, geleneksel robot yarışması kategorileri olan Mini Sumo, Hızlı Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen, Robocross(Arazi), Görevimiz Tehlike, Mini(Çocuklar)Mini Sumo, Serbest Kategori’nin yanı sıra Yıldız Savaşları Kategorisi ile ülke çapında düzenlenen robot yarışmalarından çok farklıdır. 2020 Yılında Hızlı Çizgi İzleyen Kategorisi Özel olarak bu yarışmaya eklenmiştir, herkesin katılmasını tavsiye ediyoruz.
 
İstanbul içerisinde düzenlenen en prestijli robot yarışmalarından biridir, yarışmaya katılmasanız dahi ziyaretçi olarak gelip izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
 
Ödül olarak sponsor firmalar tarafından çeşitli hediye çekleri verilmektedir.
 
 

 
Bölgesel ROBİYAMAN Robot Yarışması | 04-05 Nisan | Adıyaman
 
 Bı yıl 3.sü düzenlenecek olan bu yarışmaya Adıyaman Şehri ile Gap Bölgesinde Bulunan Diğer İllerin Ortaokul Ve Lise Öğrencileri Katılabilir. (Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa Ve Şırnak)
 
Yarışma kategorileri ise Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Tasarla - Çalıştır ve Serbest kategorileridir.
 
Ödüller: Her Kategoride Birincilik Ödülü Tam Altın, İkincilik Ödülü Yarım Altın, Üçüncülük Ödülü Çeyrek Altın. Yarışmaya Katılan Okullara Katılım Belgesi, Danışman Öğretmenlere Katılım Belgesi, Dereceye Giren Tüm Öğrencilere Ve Okullara Başarı Belgesi verilmektedir.
 
 
 
 

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması | 08-10 Nisan | Şanlıurfa
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir şehirde düzenlenen ve bu yıl 14 üncüsü Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor Salonunda 8-9-10 Nisan 2020 tarihlerinde; Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Temalı ve Serbest Proje olmak üzere 12 (oniki) kategoride gerçekleştirilecektir. Türkiye'de katılımın en yüksek olduğu robot yarışmasıdır. 2020 Yılında Sumo Robot Kategorisi bu yarışmadan maalesef kaldırılmıştır.

Not: Tüm yarışmalardan farklı ve özel olan bu yarışmada Sumo Robot kategorisinde Şampiyon olan ekip Japonya'da her yıl düzenlenen Dünya'nın en büyük robot yarışmasına gitmeye hak kazanacaktır demek isterdik ancak MEB Robot Yarışmasında Sumo Robot Kategorisi kaldırıldığı için artık sadece Kahramanmaraş KSÜTEKNOROB yarışmasından Japonya'ya gitmeye hak kazanılacaktır.
 
Yarışmanın bazı kategorilerinin finali TEKNOFEST’te gerçekleştirilecektir.  
 
Ödül olarak dereceye giren her ekibe 5000 TL - 10000 TL arasında nakit ödül ve Laptop verilmektedir, ödül miktarları her yıl artabilmektedir.
 
 

 

   III. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları| 11-12 Nisan | Kocaeli
 
III. Uluslararası Kelebek Robot Olimpiyatları 11-12 Nisan 2020 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesinde yapılacaktır. Bu yıl yedi farklı kategoriden oluşacak olan yarışmada kategoriler şu şekildedir; Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Hünkar Çayırı Arazi, Kelebek Drone Ligi, GTÜ Gel Tasarla Üret, Serbest Kategori ve Kelebek Robot Savaşları. 
 
Ödül olarak dereceye giren ekiplere hediye çeki/ve farklı hediye ürünler vermektedirler.
 
 

 
3.Uluslararası KSÜ TEKNOROB | 18-19 Nisan | Kahramanmaraş
 
Ülkemizde düzenlenen en iyi robot yarışmasına aday olabilecek düzeyde bir robot yarışmasıdır. Özellikle yarışmanın gerçekten Uluslararası bir düzeyde olduğunu ve farklı ülkelerin en iyi robot takımları bu yarışmaya katılmaktadır. Türkiye'de düzenlenen ve farklı ülke robot takımlarınında bir çok dereceye girdiği tek robot yarışmasıdır. Ödül olarak hatırı sayılı şekilde yüksek miktarda nakit para ödülü verilmektedir. 

Bu yıl 18-19 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş şehrimizde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi KSÜ Spor Salonunda gerçekleşecektir. Bu yarışmada yarışmacılara çok uygun fiyata 4 Yıldızlı otellerde konaklama imkanı sağlanmaktadır, ayrıca yarışma süresince ücretsiz yemek ve Meşhur Maraş Dondurması gibi ikramları olduğunu belirtmek isteriz. Yarışmaya katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz, en azından ziyaretçi olarak gidip ülkemizin en iyi robot takımlarını ve Yurt dışından gelen robot takımlarını ve projelerini görebilirsiniz. 

Geçen yıl 5 farklı kategoride 8 farklı ülkeden(Türkiye, Japonya, Çin, Meksika, Romanya, Malezya, Azerbaycan Tunus) 650 yarışmacı 510 robot projesiyle yarışmıştır. Toplamda 60.000 Bin TL Para Ödülü dereceye girenlere ödül töreninde nakit olarak verilmiştir. 
 
2020 Yılında 5 farklı kategori olacaktır;
  • Sumo Robot Kategorisi
  • Çizgi İzleyen Kategorisi
  • Serbest Proje Kategorisi
  • Mini Sumo Robot Kategorisi
  • Hızlı Çizgi İzleyen Robot Kategorisi
Ödül olarak bu yıl 90.000 TL Nakit Para Ödülü Dağıtılacaktır.
Ek olarak ilk 3 Derece haricinde ilk 16'ya girenlere de para ödülü verilecektir.
 
 
 
KSÜTEKNOROB Robot Yarışması - 2019 Kahramanmaraş Tanıtım Filmini İzlemenizi Tavsiye Ederiz
 

 EduRoTech Robot Yarışması | 18-19 Nisan | Sakarya 
 
Türkiye genelinde bulunan resmi/özel ilkokul, ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencilerinin katılacağı Edurotech Robot Yarışması bu yıl 18-19 Nisan'da Sakarya'da düzenlenecektir. 

1- Çizgi İzleyen Robot Kategorisi (Elektronik)
2- Mini Sumo Robot Kategorisi (Elektronik)
3- Yangın Söndüren Robot Kategorisi (Elektronik)
4- Serbest Proje Kategorisi (Elektronik)
5- Mars Görevi Kategorisi (MakeBlock ve Elektronik)
6- VEX Robotics Kategorisi
 
 Ödül olarak dereceye giren ekiplere Laptop, Tablet ve Drone gibi Teknolojik Ürünler verilmektedir. 
 
 

 Rotek RoboTeam Anadolu Robot Yarışması | 29-31 Mayıs | Erzincan

 Erzincan Üniversitesinde faaliyet gösteren Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü tarafından organize edilen 3. Rotek RoboTeam Robot Yarışması 29-31 Mayıs 2020 tarihlerinde düzenlenecektir. Anadolu'da düzenlenen en kaliteli robot yarışmalarından birisidir, organizasyonun arkasında oldukça sağlam bir ekip bulunmaktadır. Robotunuz olmasa bile ziyaretçi olarak bu yarışmaya katılabilirsiniz.
 
Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Serbest Kategori, Çocuklar(Ortaokul) Kodluyor Tasarla Yap Çalıştır, Labirent Çözen, Arazi, Drone ve Robot Kol kategorilerine katılabileceğiniz oldukça bol kategorili bir robot yarışmasıdır.
 
Ödüller: Toplamda 20 Bin TL Ödül ve Sürpriz Hediyeler verilecektir. 2020 Ödül miktarları değişebilir

 

  RobotChallenge Çin | 08-10 Ağustos | Pekin ÇİN
2004 yılından itibaren Viyana'da düzenlenmeye başlayan ve dünyanın bir çok yerinden ekiplerin katıldığı uluslararası bir robot yarışmasıdır. Son 3 yıldır Çin'de düzenlenen robot yarışması bu yılda 08-10 Ağustos tarihlerinde Pekin'de(ÇİN) düzenlenecektir. Ülkemizden bazı robot takımları bu yarışmaya katılmaktadır, sizde katılmak istiyorsanız bizlerden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Toplamda 14 Farklı kategori bulunana yarışmaya Türk ekipleri de oldukça ilgi gösteriyor.Bu zamana kadar 56 Farklı ülkeden ekip katılmıştır.
 
Ödül olarak bu yarışmada küçük elektronik ürünler ve madalyalar derece alan ekiplere ödül olarak verilmektedir.
 
 

Teknofest Gaziantep 2020 | 22-27 Eylül | Gaziantep
 
Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Eylül 2020’de Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da düzenlenen bu festival bu yıl Gaziantep'de düzenlenecek ve bundan sonraki çift haneli yıllarda Anadolu’nun farklı şehirlerinde, tek haneli yıllarda ise yine İstanbul’da gerçekleştirilecektir.  Gerçekleştirilen son festivale Türkiye'nin 81 ili, dünyanın 122 ülkesinden 17 bin 373 takım 50 bin başvuru yapmıştır. 
 
TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te düzenlenecek olan 21 farklı kategorideki Teknoloji Yarışmaları kapsamında geçen seneden farklı olarak; Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması yer alacaktır.
 
Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenmiştir. Bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanacaktır.  TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödüller beklemektedir.
 
 
 

Robochallenge Romanya | 06-08 Kasım | Bükreş
Romanya’nın başkenti Bükreş’te 06-08 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecektir. Bir çok ülkeden katılımın sağlandığı bu yarışmada ekipler, 10 Farklı kategoride 3 gün boyunca yarışmaktadırlar. Avrupa'da düzenlenen en kapsamlı robot yarışmasıdır. Son yıllarda Türk ekipleri bu yarışmaya katılarak ülkemize büyük başarılar getirmektedir. 2017 yılında Manisa'dan bir devlet okulu bu yarışmada Avrupa 1.olarak ülkemize önemli bir başarı sağlamıştır. 2018 Yılında Türkiye'den 2 farklı ekip Avrupa 1.'si ve Avrupa 2.'si olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. 2019 Yılında yine Türk Ekipleri Avrupa 1.'si ve Avrupa 2'si olup ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil etmiştir.
 
Sizde bu yarışmaya bireysel ve okul olarak katılım sağlayabilirsiniz, Ülkemize çok yakın olması ve uçak bileti fiyatlarının bu ülkeye ucuz olmasından dolayı tavsiye ettiğimiz bir robot yarışmasıdır. Bu yarışma ve Bükreş hakkında daha detaylı bilgi isterseniz çekinmeden bizlere ulaşabilirsiniz, yıllardır katıldığımız bir yarışma olduğu için sizlere en doğru bilgileri aktarabiliriz.

Ödül olarak Tablet bilgisayar, yazıcı vb. ürünler verilmektedir.
 


 
All Japan Robot Tournaments | 12-13 Aralık | Tokyo
Dünyanın en büyük ve prestijli robot yarışmasıdır. Bu yarışmaya her ülkenin en iyi ve kendini kanıtlamış dereceye sahip ekipleri katılmaktadır. Yarışma bir gün sürüyor. Yarışma öncesi ve sonrasında yapılan planlamalar ve teknik geziler yaklaşık 5 günü buluyor. Yarışma süresince her şey çok planlı ve disiplinli. Japonya’da ki bu yarışmaya katılmak, bulunmak ve güçlü robot ekipleriyle bir arada olmak gerçekten muhteşem bir deneyim ancak bu yarışmaya katılabilmeniz için kendi ülkenizin en iyi robot yarışmasında sumo robot kategorisinde derece almanız gerekmektedir. Son yıllarda Türk ekipleri adeta bu yarışmada fırtınalar estiriyor, son 4 yıldır Türk ekipleri Japonları ve diğer ülkeleri ezici bir güçle yenerek bir çok dereceyi Ülkemize kazandırmıştır.
 
Bu yarışmaya katılmak için her ekip kendi ülkesindeki en iyi yarışmada 1.olması gerekmektedir, detaylı bilgi için bizlere danışabilirsiniz.

Ödül olarak katılanları en çok mutlu eden robot yarışmadır, yarışmaya katılan her ekibe nakit ödeme yaparak ödül verilmektedir. Dünya'nın en büyük robot yarışması ünvanına sahip bu yarışmada Robotzade olarak ülkemizi yıllardır temsil eden en başarılı ekibiz. 

  • Yarışmaya katılma hakkı kazanan her robota 3000 TL veriyorlar.
  • 4.olan Robota 7.500 TL
  • 3.olan Robota 12.500 TL 
  • 2.olan Robota 25.000 TL
  • 1.olan Robota 50.000 TL 
Yarışma hakkında detaylı bilgi için tıklayınız
 
 

Robot yarışmaları yazımız bu yarışmalarda geçmişte yüzlerce derece alan ekibimiz tarafından yazılmıştır, izinsiz benzerlerinin kopyalanması kesinlikle yasaktır © 2020
 
Bu yarışmalar hakkında detaylı bilgi ve projeleriniz hakkında malzeme önerisi almak için lütfen bizlere mail atınız.
Sizde robot yarışması düzenlemeyi ve burada yer almasını istiyorsanız bizlere ulaşınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.